Teksti suurus:
A A A

Pressiteade

23.04.2015
Kaitseliidu Sakala maleva traditsiooniline sõjalis-sportlik võistlus “Sõduriproov 2015” toimub 24.-25. aprillini Suure-Jaani ja Viljandi vallas. Võistluskoridor kulgeb suunal: Viljandi, Sürgavere, Kildu, Tohvri ja võistlejad valivad iseseisvalt kontrollpunktidesse liikumise marsruudi.
24. aprilli õhtul saab Sakala maleva staabi juurest alguse juba 15-ndat korda toimuv ja terve ööpäeva vältav maleva sõjalis-sportlik võistlus ‒ „Sõduriproov 2015“. Võistluse eesmärgiks on selgitada välja parim lahingpaar, kes suudab kõige paremini mõelda, tegutseda ja täita ülesandeid suure füüsilise koormuse ja stressi tingimustes.
Patrullvõistlusel võtavad omavahel mõõtu üksikvõitleja teadmistes ja oskustes kaitseliitlastest ja kaitseväelastest lahingpaarid. Võistkonnad liiguvad maastikul jalgsi ning lahendavad kontrollpunktides erinevaid ülesandeid. Võistlejad kannavad riigi ja oma üksuse eraldusmärkidega laigulist välivormi ning teenistusrelvi. Võistlejatel on keelatud siseneda majapidamiste läheduses olevatesse hoovidesse. Eramaal paiknevad võistluse kontrollpunktid kooskõlastatakse maaomanikega.
Masinaid kasutavad korraldav personal, kontrollpunktide kohtunikud ning vastutegevust  teostav isikkoosseis. Sõidetakse ainult avalikel teedel ja piiratud ulatuses riigimetsas asuvatel metsasihtidel. Korraldajad võivad väljaspool tiheasustusala kasutada lahingolukorra jäljendamiseks paukpadruneid, valgustusrakette jm imitatsioonivahendeid. Osalejad on instrueeritud looduskeskkonnas käitumise nõuetest ning eramaal viibimise piirangutest. Sakala malev palub kohalikelt elanikelt mõistvat suhtumist.